Suroviny
1 kg kuřecího masa (prsa)
1 dl olivového oleje
šťáva z poloviny citronu
15 g kořenící směs MIX for Souvlaki (dovoz Řecko)
(drcené chilli papričky, bílý a černý pepř, oregano, bazalka)
sůl
Postup přípravy receptu
Do připravené misky si dáme olej a citronovou šťávu – společně ušleháme a po spojení přidáme směs na Souvlaki a lžičku soli. Vše ještě dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si kuřecí prsa nakrájíme na širší proužky (z jednoho prsa šikmým řezem cca 5-6 proužků). Kořeněnou směs v misce smícháme s nakrájeným kuřecím masem a necháme marinovat cca 4 - 6 hodin. Po uvedené době si připravíme kovové jehlice, nebo špejle a napichujeme proužky masa podélně do tvaru vlnovky a opékáme buďto na grilu nebo v domácích podmínkách použijeme steakovou grilovací pánev. Jde o velmi pikantní pokrm. Originální přílohou je chléb pita, ale lze použít jako u nás opečené brambory.
Autor: Colombo65