31. 8. 2014   |   Recepty

Bažantí prsa na jalovci

20 min

Nízká

Suroviny

4 ks bažantích prsou bez kosti
8 kuliček jalovce
2 stroužky česneku
2 silnější plátky slaniny
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku. Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem. Utřeme dva stroužky česneku a lehce je vmasírujeme do bažantích prsou. Dáme uložit do chladu nejlépe do druhého dne. Rozpálíme grilovací pánev a vložíme na ni naložená bažantí prsa, plátky slaniny a řezem dolů přepůlenou čerstvou cibuli. Vše společně grilujeme, dokud prsa nejsou propečena a na povrchu krásně zlatá. Po ogrilování prsa vložíme do připraveného alobalu, dobře zabalíme a necháme tzv. dojít. Servírujeme jen se šťávou, která se uvolnila při dojití v alobalu a opečeným plátkem slaniny. Výbornou přílohou jsou pečené brambory bohatě sypané kmínem.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz