14. 8. 2014   |   Recepty

Bochánky "dvou sýrů" s pikantním očkem

30 min

Suroviny

500g mleté vepřové plece (nebo krůtího masa)
2 lžíce bílého smetanového jogurtu
4 ks kulatých olomouckých tvarůžků
100g goudy nebo eidamu
sůl, pepř, pálivá mletá paprika (nebo jemně pokrájená feferonka)

Postup přípravy receptu

Goudu nebo eidam nastrouháme najemno. Asi tak 2 lžíce odložíme stranou, zbytek vmícháme do mletého masa,přidáme jogurt, promícháme, podle chuti opepříme a osolíme a dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky. Odložený nastrouhaný sýr smícháme s mletou paprikou nebo najemno pokrájenou feferonkou a z této hmoty vytvoříme 4 kuličky. Mleté maso rozdělíme na 4 části. Z každé na mokrém prkénku uděláme větší placičku, na ni položíme tvarůžek a do jeho středu vmáčkneme ochucený strouhaný sýr. Nyní mokrýma rukama tvarůžek důkladně uzavřeme do masa -vzniknou nám tak vyšší "bochánky", které na grilu nabo grilovací pánvi pomalu opékáme z obou stran ( při nízkém žáru, aby se maso pěkně propeklo).
Podáváme horké, se zeleninovou přílohou.

Autor: Danca

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz