Suroviny
1000 g brambor
1 větší cuketa
4-6 červených ředkviček
olivový olej
sůl, pepř, šťáva z jednoho citronu
1lžička cukru
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.Cuketu a ředkvičky omyjeme, pokrájíme na kostičky a dáme na gril grilovat tak , aby cuketa zezlátla a ředkvičky změkly. Kdo nechce v salátu ředkvičky, dá na gril jen pokrájenou cuketu. Promícháme s bramborem, osolíme a opepříme. Z oleje, šťávy a cukru uděláme zálivku, kterou nalijeme na salát. Dobře promícháme. Podáváme buď samotné nebo s masem. Kdo má rád majolku, nebo tatarku, může přidat také, dá se přidat i zakysanka.
Autor: Ivana Černá