Suroviny
1000 g nových brambor
4 kyselé okurky nakrájené na kostičky
1/2 kelímku zakysané smetany
1 PL dijonské hořčice nebo jiné hořčice
olivový olej
+
bylinky : hladkolistá petrželka + rukola nasekaná,
1 cibule, vinný ocet, hrubá sůl grilování brambor, pepř a mořská sůl na salát
Postup přípravy receptu
Brambory omyjeme kartáčkem a dáme na gril, posolíme hrubou solí a poházíme stroužky česneku a grilujeme dozlatova. Mezitím orestujeme na olejí pokrájenou cibulku a plátky česneku, nakonec vše zalijeme vinným octem, necháme projít varem a vypneme. Chutě s vinným octem se promísí a provoní. Brambory pokrájíme na kousky, přidáme orestovanou cibulku s česnekem a vinným octem a nakonec vložíme zakysanou smetanu, pokrájené kyselé okurky, osolíme, opepříme a podle potřebya ještě přikápneme olivový olej. Nasypeme bylinky, nasekanou rukolu a podáváme jako teplý salát nebo i studený salát.
Poznámka
Inspiroval mne jeden recept se Zdenkem Pohrleichem o grilování a zkusila jsem salát podobně a byl moc dobrý.
Autor: Ivana Černá