14. 8. 2014   |   Recepty

Brutzel-Svejk grilované Gaspacho

50 min

Suroviny

1 větší zelená okurka
2 červené papriky
5 zralých rajčat
2 šalotky
1 celohlávkový česnek
sůl
pepř
olivový olej
popř. 2 chilli papričky, není podmínkou

Postup přípravy receptu

Okurku rozkrojíme na půlky a to samé uděláme se šalotkou, česnekem a paprikou (vybrat zrníčka.) Z rajcat je nejlépe vyříznout stonek a jinak ponechat v celku. Vložíme vše na grill nebo do trouby (200°). Grilujeme tak, aby kůžička na zelenině zhnědla /zčernala/. Pak sejmeme, vložíme do kastrolu a přiklopíme víkem (necháme dojít), kůžička se dá lehčeji sejmout. Po asi 10 min. víko sejmeme a zeleninu necháme zchladnout. Stáhneme kůžičku z paprik, okurky a rajčat. V mixéru vše rozmixujeme, dáme trochu oleje, ochutíme hrubým pepřem a solí, popř. chilli.

Autor: Brutzel-Svejk

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz