Suroviny
2 kuřecí prsní řízky (celkem 400 g) vodorovně rozpůlené na tenké plátky
2 lžíce panenského olivového oleje + další na potření
1 lžíce citronové šťávy
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
4 burgerové housky, podélně přepůlené
majonéza k podávání
250 g mozzarelly, nakrájené na plátky
K podávání:
janovské pesto
hoblinky parmazánu
směs salátových lístků
Postup přípravy receptu
1. V nekovové nádobě promíchejte kuřecí medailonky s olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zakryté nechte pět minut marinovat.
2. Potřete rozkrojené housky olejem, rozložte je řeznou plochou vzhůru na plech vyložený papírem na pečení a grilujte v předehřáté troubě pod grilem dozlatova. Stačit by měla jedna minuta.
3. Kuřecí medailonky opékejte na rozpálené grilovací pánvi asi dvě minuty z každé strany.
4. Potřete obě poloviny housek majonézou a na spodky navršte grilované kuřecí medailonky, mozzarellu, pesto, parmazán a salátové lístky. Přiklopte vrchními půlkami housek a podávejte
Autor: Azumi