24. 8. 2014   |   Recepty

Cejn velký do křupava grilovaný

20 min

Nízká

Suroviny

Cejn velký (2 filety cca 600 g)
chilli pasta domácí výroby
sůl, pepř, kmín

Postup přípravy receptu

Cejna vykucháme, očistíme od šupin a uřízneme opatrně dva filety, kde ale ponecháme žeberní kosti. Odřízneme ploutve a ještě opětovně dočistíme. Filety cejna osolíme a potřeme chilli pastou a bohatě posypeme kmínem. Rozpálíme otevřený gril, nebo kámen a na něj položíme oba filety. Jeden kůží nahoru a jeden kůží dolů. Pomalu opékáme úplně do lahodného křupava. Podáváme samotné nebo s čerstvým chlebem či bagetkou.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz