Suroviny
1 střední celer (bulva)
šťáva z půlky citronu
3 lžíce majonézy
2 lžíce Dijonské hořčice (nenahrazovat jinou)
sůl, pepř
Postup přípravy receptu
Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme ho na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky. Ihned po nastrouhání polijeme šťávou, aby celer zůstal krásně bílý. Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, osolíme, opepříme a vše společně s nastrouhaným celerem velmi dobře promícháme. Takto připravenou remuládu dáme do chladna uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná i jen tak s čerstvým pečivem.
Autor: Colombo65