Suroviny
2 rajčata
3 papriky
1 cibule nakrájená nadrobno
sůl
pepř
majoránka
4 mladé cukety nakrájené na tenké plátky
hermelín nakrájený na tenké plátky
plátky anglické slaniny
pár lístků salátu
3 brambory vařené na loupačku
zakysaná smetana
sůl
česnek
Postup přípravy receptu
Příprava leča:
Osmažíme cibulku dozlatova, přidáme k ní nakrájená rajčata, podusíme. Pak vmícháme na proužky nakrájené papriky, osolíme, opepříme, vydusíme šťávu a případně dochutíme špetkou majoránky a solí.
Plátky cukety ogrilujeme po obou stranách. Pak na ně rozložíme vrstvu leča, plátky hermelínu, lístky salátu a slaninu. Nakonec přidáme osminku brambory. Zavineme a sepneme párátkem. Podáváme teplé i studené s bílým nebo tmavým pečivem.
Podáváme s dipem ze zakysané smetany s česnekem a solí nebo s jinou oblíbenou studenou omáčkou.
Autor: Daniela Svobodová