Suroviny
1 filet z lososa i z kůží
4 menší brambůrky ve slupce
1 rajské jablko
Citronový pepř, drcený rozmarýn, drcený kmín, sůl – dle chuti
Citronová šťáva
Olivový olej
Postup přípravy receptu
Kůži lososa několikrát propícháme vidličkou. Z koření a trochy oleje umícháme kašičku, kterou pečlivě z obou stran vmasírujeme do lososa, pokapeme šťávou z citronu a necháme odležet alespoň hodinu.
Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, rovněž rajče asi na třetiny.
Rozpálíme gril, potřeme mřížku olejem. Položíme tam nejprve brambory, které grilujeme na 1 straně 8 minut, pak je otočíme, grilujeme opět 8 minut. Ale nyní tam vložíme lososa kůží na gril, grilujeme po 4 minutách na obou stranách, takže končí současně s brambory. Ještě k nim vložíme plátky rajčat, grilujeme 2 minuty po každé straně a podáváme.
Autor: ladka staffen