Suroviny
Vepřové plátky1 KL Andělského koření
Šťáva z půlky pomeranče
1 – 2 cibule
Malé brambory (na každý plátek počítáme cca 3 podle jedlíků)
Olej (řepkový, slunečnicový)
Postup přípravy receptu
Plátky lehce naklepeme a nařízneme. Smícháme šťávu z pomeranče, koření a trochu oleje. Částí směsi lehce potřeme plátky. Brambory nakrájíme na třetiny a rovněž pokapeme směsí. Necháme alespoň 2 hodiny odležet.
Cibuli nakrájíme na plátky, na každé maso počítáme asi s 4 - 6 plátky cibule (aby bylo pokryté). Připravíme si alobal, který potřeme trochou oleje. Na něj vložíme asi 3 plátky cibule, na ni dáme masíčko. To pokapeme čistou pomerančovou šťávou a opět položíme cibuli. Na cibuli pak vložíme vždy plátek masa, plátek cibule, plátek brambory do pokrytí masa. (Takže na mase jsou vlastně celé brambůrky proložené cibulí – proto musí být drobné, aby se dobře propekly.)
Každý takovýto balíček pečlivě zabalíme a upevníme, aby šťáva neutekla. Grilujeme na stupni 4 po každé straně asi 20 minut.
Autor: ladka staffen