31. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaná cibule s medovosójovou omáčkou

20 min

Nízká

Suroviny

syrová cibule

na omáčku:
1PL oleje
2-3 stroužky česneku
1 chilli paprička
tymián
3PL medu
3PL sójové omáčky
1PL rumu
bílé víno dle potřeby

Postup přípravy receptu

Na omáčku rozehřejeme v kastrůlku olej a lehce na něm zpěníme rozetřený česnek, posekanou papričku a tymián i s větvičkami. Přidáme med a sójovou omáčku a rum. Podle potřeby naředíme vínem, provaříme a necháme vychladnout. Vyjmeme větvičky tymiánu.
Cibule nakrájíme na půlky nebo na silnější plátky a na rozehřátém grilu opečeme z obou stran. Grilovanou cibuli namáčíme do omáčky. Hotovou cibuli můžeme také přemístit do aluminiové misky, zalít omáčkou a společně na grilu krátce prohřát.

Autor: Danča

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz