Suroviny
4 kukuřice
4 lžíce másla
1 lžíce sekané petrželky
1 lžíce sekané pažitky
1 stroužek česneku
máslo na potření před grilováním
sůl
dřevěné špejle s hrotem
Postup přípravy receptu
Kukuřice oloupeme, odstraníme vlákna. Okraje zařízneme a kukuřice 20 minut povaříme v osolené vodě. Vyndáme a do středů obou konců zapíchneme dřevěné špejle, jejichž délku upravíme na cca 7 cm (špejle neslouží jen pro snadnější konzumaci, ale i pro otáčení při grilování).
Kukuřice potřeme slabounkou vrstvou másla a vložíme na (nebo pod) gril. Grilujeme ze všech stran, celkově asi 10-15 minut.
Mezitím nebo předem připravíme bylinkové máslo - prostým smícháním změklého másla, sekaných bylinek a nastrouhaného česneku. Podle chuti osolíme a uložíme do ledničky nebo na chvíli do mrazáku.
Kukuřici podáváme horkou a poklademe ji studeným bylinkovým máslem.
Autor: Eliza