Suroviny
4 porce kuřecích prsou
Na marinádu:
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
200 ml bílého suchého vína
3 PL pažitky
sůl, mletý bílý pepř
Na omáčku k masu:
150 ml zakysané smetany
1 ČL citronové šťávy
100 g sýra s modrou plísní
tabasco podle chuti nebo worcesterová omáčka
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jemně prsty naklepeme. Všechny přísady na marinádu smícháme v misce a obalíme v ní kuřecí prsa. Přikrytá je marinujeme v chladničce po dobu 12 hodin. Kuřecí prsíčka z marinády vyjmeme a dáme do rozehřáté trouby na silný gril na několik minut grilovat. /cca 10 minut/. Během grilování potíráme marinádou.
Mezitím si připravíme omáčku k masu.
Do mixéru nalijeme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, sýr s modrou plísní a podle chuti přidáme tabasco nebo worcesterovou omáčku.
Hotová grilovaná prsa podáváme se zeleninovým salátem a opečeným bramborem, přelitá omáčkou z modrého sýra.
Příprava a grilu je sice jen cca 10-20 minut, ale doba v chladu je 12 hodin
Autor: Ivana Černá