22. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaná kuřecí prsa s přelivem z modrého sýra

20 min

Nízká

Suroviny

4 porce kuřecích prsou

Na marinádu:
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
200 ml bílého suchého vína
3 PL pažitky
sůl, mletý bílý pepř

Na omáčku k masu:
150 ml zakysané smetany
1 ČL citronové šťávy
100 g sýra s modrou plísní
tabasco podle chuti nebo worcesterová omáčka

Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jemně prsty naklepeme. Všechny přísady na marinádu smícháme v misce a obalíme v ní kuřecí prsa. Přikrytá je marinujeme v chladničce po dobu 12 hodin. Kuřecí prsíčka z marinády vyjmeme a dáme do rozehřáté trouby na silný gril na několik minut grilovat. /cca 10 minut/. Během grilování potíráme marinádou.

Mezitím si připravíme omáčku k masu.
Do mixéru nalijeme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, sýr s modrou plísní a podle chuti přidáme tabasco nebo worcesterovou omáčku.

Hotová grilovaná prsa podáváme se zeleninovým salátem a opečeným bramborem, přelitá omáčkou z modrého sýra.

Příprava a grilu je sice jen cca 10-20 minut, ale doba v chladu je 12 hodin

Autor: Ivana Černá

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz