20. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaná mozzarella s cuketou a omáčkou z ajvaru

30 min

Nízká

Suroviny

100 g mozzarelly
po půl lžičce tandoori masala a sušeného česneku
pečicí papír, troška oleje

2 lžíce ajvaru
2 lžíce smetany
špetka soli

2 centimetrové plátky cukety - neloupané

Postup přípravy receptu

Na malou pánvičku nebo rendlík nalijeme smetanu, přivedeme k varu a přidáme ajvar. Asi minutku prohřejeme a odstavíme.

Cuketu ogrilujeme po obou stranách a udržujeme v teple.

Pečicí papír lehce potřeme olejem a mozzarellu obalíme v koření. Položíme ji na polovinu pečicícho papíru a druhou polovinou ji přikryjeme. Velice krátce ogrilujeme - na slabém grilu, toastovači, případně jen prohřejeme na teflonové pánvi.

Na talíř položíme pečivo, na ně cuketu, pak mozzarellu a nakonec přelijeme omáčkou z ajvaru.

Ajvar = zeleninová pasta vyrobená zejména z červených paprik s lilkem, zpravidla s přídavkem soli, česneku, případně chilli koření. Existují sladké i pálivé varianty.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz