Suroviny
100 g mozzarelly
po půl lžičce tandoori masala a sušeného česneku
pečicí papír, troška oleje
2 lžíce ajvaru
2 lžíce smetany
špetka soli
2 centimetrové plátky cukety - neloupané
Postup přípravy receptu
Na malou pánvičku nebo rendlík nalijeme smetanu, přivedeme k varu a přidáme ajvar. Asi minutku prohřejeme a odstavíme.
Cuketu ogrilujeme po obou stranách a udržujeme v teple.
Pečicí papír lehce potřeme olejem a mozzarellu obalíme v koření. Položíme ji na polovinu pečicícho papíru a druhou polovinou ji přikryjeme. Velice krátce ogrilujeme - na slabém grilu, toastovači, případně jen prohřejeme na teflonové pánvi.
Na talíř položíme pečivo, na ně cuketu, pak mozzarellu a nakonec přelijeme omáčkou z ajvaru.
Ajvar = zeleninová pasta vyrobená zejména z červených paprik s lilkem, zpravidla s přídavkem soli, česneku, případně chilli koření. Existují sladké i pálivé varianty.
Autor: Daniela Svobodová