Suroviny
Větší keříčková rajčata a kapie – počet dle jedlíků (já měla po 3 ks)
Koření Ratatouille – lze vynechat
2 stroužky česneku
Špetka soli, pepře
Olej – nejlépe slunečnicový
Postup přípravy receptu
Rajčata nakrájíme asi na 2 cm kolečka, kapie podle velikosti na poloviny nebo třetiny.
V oleji smícháme koření a prolisovaný česnek.. Pokapeme zeleninu olejovou směsí, nepřeháníme to s množstvím oleje, pokud olej zbude, použijeme ho příště třeba pod maso.
Necháme odležet asi hodinu. Rozpálíme gril v troubě na 185 °C a grilujeme asi 6 minut na každé straně. Je hotovo, když se na paprikách tvoří puchýřky a rajčata se „nafouknou“
Vhodné jak příloha k masu nebo i jen jako samostatný lehký pokrm.
Určitě lze přidat třeba i sýr
Já měla jen červené kapie, rozhodně ale by se tam vyjímala i zelená, žlutá
Měli jsme to jako oběd, muž si k tomu vzal chléb.
Autor: spagetka