Suroviny
2 kg vepřových uzených žeber
6 stroužků česneku
1 pivo Plzeňský PRAZDROJ
koření KOTÁNYI „Grill žebírka“
olej
sůl
pepř
Postup přípravy receptu
Vepřová uzená žebra si necháme u řezníka podélně rozseknout (pro lepší porce) a provedeme jejich naložení do láku vytvořeného z jednoho plzeňského piva, namačkaných stroužků česneku, jedné polévkové lžíce koření „Grill žebírka“ a stejného množství slunečnicového oleje. Na připravené porce žeber naneseme vzniklou pivní směs a necháme v lednici za občasného obracení naložené minimálně dva dny. Grilujeme ideálně na grilu s poklopem při nižší teplotě, dokud nejsou žebra ideálně měkká. Vzniknuvší dobrotu servírujeme s čerstvým chlebem, nebo když nás nikdo nevidí tak i samotné.
Autor: Colombo65