31. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaná uzená vepřová žebra

60 min

Nízká

Suroviny

2 kg vepřových uzených žeber
6 stroužků česneku
1 pivo Plzeňský PRAZDROJ
koření KOTÁNYI „Grill žebírka“
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

Vepřová uzená žebra si necháme u řezníka podélně rozseknout (pro lepší porce) a provedeme jejich naložení do láku vytvořeného z jednoho plzeňského piva, namačkaných stroužků česneku, jedné polévkové lžíce koření „Grill žebírka“ a stejného množství slunečnicového oleje. Na připravené porce žeber naneseme vzniklou pivní směs a necháme v lednici za občasného obracení naložené minimálně dva dny. Grilujeme ideálně na grilu s poklopem při nižší teplotě, dokud nejsou žebra ideálně měkká. Vzniknuvší dobrotu servírujeme s čerstvým chlebem, nebo když nás nikdo nevidí tak i samotné.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz