Suroviny
400 g vepřové plece
Asi po půl lžičce koření Texas gril, harissa, himálajská sůl
5 kapií
Olej
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme asi na 5 plátků o tloušťce 2 – 3 cm, naklepeme rukou a propícháme nožem otvory v plátcích, dáme do vhodné marinovací misky.
V hrníčku si smícháme olej s kořením a směs pečlivě vetřeme do masa po obou stranách a necháme naložené alespoň 2 hodiny, občas obrátíme na druhou stranu a zase vtíráme zteklou marinádu.
Rozpálíme klasický gril v troubě asi na 190°C. Mezitím si na třetiny nakrájíme kapie a vytřeme s ní zbytky marinády, necháme stranou.
Na plech vložíme plátky, nejprve grilujeme 10 minut, obrátíme,zase 10 minut, Pak srovnáme k masu papriku, snížíme teplotu na 180°C a dogrilujeme, až se na paprice tvoří hnědé puchýřky, maso by už mělo být měkké.
Autor: ladka staffen