Suroviny
Veprova zebirka se pred grilovani zasadne nenakladaji a nebo nepredvaruji!!!
Dry Rub ( koreni )
1/2 hrnku hnedeho cukru
1/4 hrnku soli
1/4 hr. cesnekoveho prasku
1/4 hr. papriky
1 lzicka praskove horcice
1 Lzice chilli prasku
1 Lzice pepre
smichat a dobre vmasirovat do zebirek tak 1/2 hod. pred grilovanim.
Omacka:
1 hrnek kečupu
1/2 hr. tmaveho piva
1 Lzici hnedeho cukru
1 lzicku citronove stavy
1 Lzici octa
1 lzicku worchestrové omacky
sul
1 strouzek cesneku
1/4 hr. jemne nakrajene cibule
1 lzice oleje
Na oleji zeskelnatet cibulku, pridat rozetreny cesnek a okamzite pridat ketchup a vse ostatni, nechat pod poklickou jemne bublat 1 hodinu, pridat vodu, je-li to pozdeji moc huste .
Omacku pridavam na zebirka az poslednich 10 minut grilovani a potom po grilovani.
Grilovani musi byt pomale a ne primo nad ohnem, na platek zebirek ( 12 zebirek ) tak 1.5 hodiny.
Postup přípravy receptu
uveden nahore
Autor: Karolina