14. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaná zelenina

Suroviny

Zelenina podľa vlastného výberu,
ja som zvolil:
Paprika
Červená cibuľa
Cuketa
Baklažán

Olivový olej
Soľ
Peper ( pepř )
Zmes provensálskych bylín

Postup přípravy receptu

1. Nakrájajte baklažán, uložte na na tanier a dobre posolte. Nechajte odstáť, až pokial nezačne vytekať tmavá, horkastá tekutina. Vytlačte z neho zbytky vody, pokvapkajte olejom, a dochuťte.

2. Opálte šupku papriky nad plynovým horákom, alebo v rúre, ošúpte a nakrájajte, dochuťte olejom, soľou, peprom a bylinkami.

3. Nakrájajte zvyšnú zeleninu, pridajte olej, soľ, peper, bylinky.

3. Grilujte na rozpálenom grile, alebo grilovacej panvici.

4. Trpezlivým otáčaním dostanete mriežkový vzor.

Autor: demi chef

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz