20. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaná zelenina jako salát

30 min

Nízká

Suroviny

4 rajčata
2 cibule nakrájené na čtvrtky
1 cuketa nakrájená na kolečka
4 papriky
1 mladý pevný lilek
4 lžíce olivového oleje
2 - 3 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
lístky bazalky
šťáva z limetky

Postup přípravy receptu

Rajčata, cukety, cibuli a papriky ogrilujeme ze všech stran - potíráme olejem.

Když se na paprikách začnou tvořit tmavé puchýře, zabalíme je do potravinové folie a po 15 minutách je oloupeme (vyteklou šťávu schováme), odstraníme semínka a pokrájíme na kusy velikosti sousta. Stejně tak nakrájíme i rajčata a dáváme pozor, aby nám z nich nevytekla šťáva.

Lilek nakrájíme na kolečka, potřeme olivovým olejem a opečeme z obou stran na grilu. Pak jej nakrájíme na větší kousky, opět velikosti sousta.

Bazalku nasekáme a smícháme ji s olejem. Česnek nakrájíme tenké plátky. Zeleninu ještě podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou a přelijeme ochuceným olejem.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz