Suroviny
6 brambor
150 g konzervovaného tuňáka
1 cibule
1/2 citronu
tatarská omáčka
sůl, pepř, grilovací koření, olej, kapary, bylinky
Postup přípravy receptu
Brambory důkladně umyjeme a rozkrojíme na poloviny. Potřeme olejem s grilovacím kořením. Dáme na rozpálený gril.
Tuňáka slijeme. Maso dáme do misky, přidáme najemno nakrájenou cibuli, mírně osolíme a opepříme. Přidáme šťávu z 1/2 citronu. Promícháme.
Brambory otáčíme a potíráme, dokud nejsou měkké.
Směs bylinek, co máme, nasekáme spolu s kapary.
Když jsou brambory měkké, dáme na talíř řeznou plochou nahoru. Na každý brambor dáme tuňáka. Přes tuňáka dáme tatarku, posypeme bylinkama a kaparama.
Autor: Dooga