Suroviny
čerstvé, dobře vyzrálé broskve
třtinový cukr
rum
šťáva z limetky
zakysaná smetana
limetková kůra
popř. trochu cukru
Postup přípravy receptu
Broskve dáme do cedníku a přlijeme horkou vodou. Stáhneme slupku, broskve rozpůlíme a vyjmeme pecku. Půlky broskví pokapeme rumem a posypeme trochou třtinového cukru a necháme chvíli rozležet.
Rozpálíme grilovací pánev a ovoce po obou stranách ogrilujeme dozlatova. Nakonec podlijeme rumem, necháme ho hodně zahřát a zapálíme. Když alkohol vyhoří, přendáme ovoce na talířky, pokapeme limetkovou šťávou a teplé podáváme se zakysanou smetanou, kterou ochutíme nastouhanou limetkovou kůrou. Kdo má rád hodně sladké, může si smetanu přisladit, ale nám k tomu chutnala jen tak přírodní, broskve byly sladké dost a dohromady to úžasně ladilo :-)
Autor: Danča