23. 8. 2014 | Recepty
Grilované hrušky s čokoládovo-balsamicovou redukcí a krémem z gorgonzoly
30 min
Nízká
Suroviny
1 pevná, ale zralá hruška
5 lžic červeného balsamica
3 lžíce červeného vinného octa
3 kostičky nastrouhané hořké čokolády
1-2 lžíce medu
1 lžíce nastrouhané gorgonzoly
asi 1 lžíce créme-fresh
pepř, špetka tymiánu
citronová štáva
1 lžička nasucho opražených vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
Suroviny:
1 pevná, ale zralá hruška
5 lžic červeného balsamica
3 lžíce červeného vinného octa
3 kostičky nastrouhané hořké čokolády
1-2 lžíce medu
1 lžíce nastrouhané gorgonzoly
asi 1 lžíce créme-fresh
pepř, špetka tymiánu
citronová štáva
1 lžička nasucho opražených vlašských ořechů
Gorgonzolu smícháme s créme fresh, aby vznikla pevná hmota, lehce opepříme a přidáme tymián. promícháme a uložíme do chladna.
Na nepřilnavé pánvičce přivedeme balsamico s vinným octem k varu a zredukujeme asi na 1/3 původního objemu. Odstavíme a ve směsi rozpustíme čokoládu a přidáme lžíci tekutého medu. Ochutnáme a podle potřeby můžeme ještě dosladit.
Hrušky podélně rozřízneme, vykrojíme střed, pokapeme citronem a ogrilujeme. Do středu hrušky vložíme noček vytvořený z gorgonzoly a přelijeme balsamicovou redukcí. Posypeme vlašskými ořechy a ihned podáváme.
Autor: Daniela Svobodová