23. 8. 2014   |   Recepty

Grilované hrušky s čokoládovo-balsamicovou redukcí a krémem z gorgonzoly

30 min

Nízká

Suroviny


1 pevná, ale zralá hruška
5 lžic červeného balsamica
3 lžíce červeného vinného octa
3 kostičky nastrouhané hořké čokolády
1-2 lžíce medu

1 lžíce nastrouhané gorgonzoly
asi 1 lžíce créme-fresh
pepř, špetka tymiánu
citronová štáva
1 lžička nasucho opražených vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

Suroviny:

1 pevná, ale zralá hruška
5 lžic červeného balsamica
3 lžíce červeného vinného octa
3 kostičky nastrouhané hořké čokolády
1-2 lžíce medu

1 lžíce nastrouhané gorgonzoly
asi 1 lžíce créme-fresh
pepř, špetka tymiánu
citronová štáva
1 lžička nasucho opražených vlašských ořechů


Gorgonzolu smícháme s créme fresh, aby vznikla pevná hmota, lehce opepříme a přidáme tymián. promícháme a uložíme do chladna.

Na nepřilnavé pánvičce přivedeme balsamico s vinným octem k varu a zredukujeme asi na 1/3 původního objemu. Odstavíme a ve směsi rozpustíme čokoládu a přidáme lžíci tekutého medu. Ochutnáme a podle potřeby můžeme ještě dosladit.

Hrušky podélně rozřízneme, vykrojíme střed, pokapeme citronem a ogrilujeme. Do středu hrušky vložíme noček vytvořený z gorgonzoly a přelijeme balsamicovou redukcí. Posypeme vlašskými ořechy a ihned podáváme.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz