Suroviny
4 budapešťské klobásy (nebo kdo, jaké má)
2 stroužky česneku
1 svazek míchaných bylinek
2 PL olivového oleje
2 červené chilli papričky (můžou být u sušená rajčátka)
sůl
pepř
4-6 plátků anglické slaniny
pivo
cuketa nebo lilek
Postup přípravy receptu
Nejdříve si rozpálíme gril. Všechny klobásky podélně rozřízneme, dáváme ale pozor, abychom je zcela neprořízli.
Prolisujeme česnek, bylinky, směs z pažitky, libečku, petrželky, které opereme pod studenou vodou, otřepeme, osušíme a na jemno nasekáme. Smícháme s prolisovaným česnekem, papričkami a olivovým olejem - můžeme použít i nasekaná sušená rajčátka nebo feferonový krém. Vzniklou bylinkovou směs pečlivě vetřeme do vnitřních stran naříznutých klobásek, půlky k sobě přitiskneme a pevně obalíme plátkem slaniny. Pro jistotu spíchneme jehlou na ptáčky. Ochucené klobásky opatrně klademe na rozpálený gril. Grilujeme dozlatova. Občas je můžeme lehce potřít pivem. Podáváme s bílým pečivem a zeleninou.
Poznámka
Kdo má rád grilovanou zeleninu, může nakrájet na gril i vypocené plátky cukety nebo lilku, potřít je ostřejší směsí a za stálého obracení můžeme také opékat.
Autor: Ivana Černá