Suroviny
400 g mletého krůtího masa / nebo jiného masa /
100 g nastrouhaného sýra /eidam, čedar apod/.
3 PL strouhanky
1 vejce
1 cibule
0,5 dcl bílého vína
mleté nové koření
sůl
na dip:
75 g divokých brusinek
1 dcl červeného vína
špetka mletého zázvoru
špetka mletého chilli
pepř, sůl, majoránka
Postup přípravy receptu
Mleté maso ochutíme novým kořením, přidáme oloupanou a pokrájenou cibuli, nastrouhaný sýr, vejce a bílé víno, osolíme, zahustíme strouhankou, promícháme a směs necháme na cca 20 minut odležet chladu.
Z připravené masové směsi oddělujeme masové kousky, ze kterých namočenýma rukama vytvarujeme koule. GrilujemeHotové koule rozdělíme na talíře.
Poznámka
Doplníme miskou s chlazeným brusinkovým dipem, kterým přelijeme masové koule přímo na talíři.
Autor: Ivana Černá