Suroviny
4 kuřecí stehna
2 lžičky divokého koření (např. Stupkova koření "Divočina", nebo si je namícháme sami podle svých zvyklostí)
50ml oleje
sůl podle chuti (některé směsi koření sůl již obsahují)
slanina
celý česnek
Postup přípravy receptu
Stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na "medailonky". V misce promícháme s olejem a kořením a dáme do lednice uležet nejméně přes noc. Před grilováním necháme maso asi 2 hodiny při pokojové teplotě, poté grilujeme z obou stran na prudším žáru. Spolu s masem ogrilujeme i plátky slaniny a rozpůlený česnek (ten dáme na gril jako první, pokládáme ho do chladnější zóny a dáváme pozor, aby se nespálil)
Servírujeme maso společně s opečenou slaninou a změklými stroužky česneku.
Autor: Danča