Suroviny
meloun galia
hrušky
jablka
limetková neco citr. šťáva
ocet balsamico
chilli paprička
vanilková zmrzlina
Postup přípravy receptu
Meloun nakrájíme na měsíčky a odstraníme jádra a slupku. Hrušky podélně rozpůlíme, odstraníme jadřinec a rozkrájíme ji na plátky, jablka rozkrájíme na kolečka a jadřinec vypíchneme vykrajovátkem. Ovoce pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou.
Balsamikový ocet dáme do kastrůlku a svaříme ho na hustý sirup (redukci).
Na rozpálený gril položíme grilovací pánev nebo aluminiový tácek a kousky ovoce ogrilujeme po obou stranách. Teplé přendáme na talíře, přelijeme redukcí a posypeme nasekanou papričkou (kdo nemá rád kombinaci slakého a pikantního, papričku vynechá). Podáváme s vanilkovou zmrzlinou
Autor: Danča