Suroviny
2 broskve, 1 červené jablko ( lze zvolit jakékoli ovoce – meruňka, jahody, banán, ananas…)
1 limetka
4 PL medu zředěné trochou vody, aby ovoce bylo v marinádě ponořené do poloviny
1PL skořice
4 rozdrcené hřebíčky, 1 rozdrcená hvězdička badyánu
Alobal, kousek másla
Postup přípravy receptu
Nejdříve umícháme marinádu. Ovoce omyjeme, vypeckujeme, odstraníme jádřinec. Jablka a broskve rozpůlíme a ponoříme do marinády, nejprve řeznou stranou dolů, asi po hodině otočíme. Marinujeme minimálně 2 hodiny.
Alobal potřeme lehce rozpuštěným máslem, ovoce poklademe, pokapeme marinádou a zabalíme. Necháme ale vůli, nebalíme těsně a na stupni č. 4 grilujeme na pevné části grilu cca 8 minut po každé straně. Servírujeme.
Autor: ladka staffen