Suroviny
8-10 ks palců z vepřové kýty (cca 1kg)
20 dkg Lopenické slaniny (klínky)
čerstvý tymián (cca 8-10 větviček)
pepř
sůl
olej
Postup přípravy receptu
Palce z vepřové kýty dokonale očistíme – odblaníme. Do každého palce uděláme ze širšího konce tenkým špičatým nožem malou kapsu, do které vsuneme zmražený klín Lopenické slaniny. Palce poté vydatně osolíme, opepříme a vyválíme ve směsi oleje a čerstvému tymiánu. Gril pánev rozpálíme a vložíme připravené palce, které grilujeme postupně ze všech stran do zlaté barvy. Po dokonalém ogrilování vložíme do připraveného alobalu - pořádně zabalíme a necháme odpočnout cca 7 minut. Grilované palce překrojíme šikmým řezem napolovic a podáváme se zeleninovým salátem a chlebem.
Autor: Colombo65