Suroviny
Na 2 porce:
10 ředkviček (množství upravíme dle chuti jedlíků)
2 pěkné jarní cibulky (na 1 porci počítáme 1 cibulku nebo dle své volby)
Olej, sůl, pepř.
Postup přípravy receptu
Zeleninu očistíme.
Z cibulek použijeme jen vlastní cibulku bez natě a rozřízneme podélně. Ředkvičky nakrájíme cca na 1cm plátky.
Pokapeme olejem z obou stran – já použila olej ve spreji. Mírně osolíme, opepříme z obou stran a necháme 10 minut odležet.
Rozpálíme si gril a grilujeme ředkvičky a cibulku po obou stranách na stupni 4 cca 6 minut (podle velikosti a tloušťky).
Na talíři dozdobíme pažitkou, bazalkou, zelenou natí. Podáváme s pečivem, jako přílohu k pečeným a grilovaným masům apod.
Autor: ladka staffen