Suroviny
500g mletého libovějšího vepřového masa
100ml smetany
hrst strouhanky
1PL sádla
1 cibule
hrnek pokrájených čerstvých hub (nebo sušené, předem podušené ve vodě)
hrst čerstvého špenátu
sůl, pepř
asi 8 plátků anglické slaniny ( podle počtu šišek)
Postup přípravy receptu
Strouhanku v misce zalijeme smetanou a necháme vsáknout.
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme asi 5 minut, ke konci přidáme opraný špenát a necháme ho lehce zavadnout.
Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme namočenou strouhanku a prochladlou podušenou směs a velmi dobře promícháme tak, aby se vše spojilo. Ochutíme solí a pepřem a necháme asi půl hodiny v ledničce odležet. Z masové hmoty pak tvoříme mokrýma rukama šišky, každou zabalíme do plátku anglické slaniny a grilujeme na venkovním grilu nebo na sporáku na grilovací pánvi ze všech stran dozlatova.
Autor: Danča