Suroviny
ŠPÍZY:
1 kuřecí prso 100g
4 špízové jehlice
1 velký žampion
1 cuketa na kostičky
1 červená paprika na kolečka
1 žlutá paprika na kolečka
1 středně velká cibule nakrájená na kolečka
Olivový olej, ocet balsamico
Bazalka, oregano, pepř, špetka soli
TZATZIKI:
1 velký okurek
1 bílý jogurt
Špetka soli, pepře
Ocet balsamico, olivový olej
Postup přípravy receptu
1)Zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa napícháme libovolně na špízové jehly. Připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který smícháme s předem připravenými bylinkami a kořením.
2)Vložíme špízy na gril (na tácky) nebo do trouby na pečicí mísu.
3)Během pečení nebo grilování si připravíme tzatziki. Okurek nastrouháme na hrubém struhadle. Přebytečnou vodu z okurku vymačkáme. Přidáme sůl, pepř, česnek, bílý jogurt a čajovou lžičku octu (jablečný, balsamico). Promícháme a necháme chvíli uležet v chladu.
4)Špízy podáváme čerstvě ugrilované/vytažené z trouby spolu s tzatziki.
Autor: Institut kompliment