Suroviny
1 větší vepřové koleno
1 velká cibule
2 mkrve
kousek celeru a petržele
celý kmín, sůl
nové koření
bobkový list
Na pastu :
2 PL švestkových povidel
1 ČL sojové omáčky
1 ČL chilli koření
sůl, pepř
4 PL olivového oleje
Postup přípravy receptu
Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno a necháme předvařit doměkka ( cca 50 - 60 minut ).
Předvařené koleno vyjmeme z nádoby a osušíme. Vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, pokrájenou cibulí a podlijeme červeným vínem / nebo pivem /. V troubě dáme péci na grilovací tácek pod gril na 180 stupňů a průběžně podléváme výpekem. Když je koleno měkké, potřeme jej švestkovou pastou z povidel, sojové omáčky, chiili koření, oleje, soli a pepře a dopečeme dozlatova. Maso podáváme s pečivem nebo s opečeným bramborem s kořením a pivní chutí.
Autor: Ivana Černá