Suroviny
vepřová kotleta 1/2 kg, jarní cibulka, japonská sojová omáčka Teriyaky, rýžový ocet (Mirin), plátky zázvoru, čerstvá pažitka
Postup přípravy receptu
1/2 kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky. Stejně tak jarní cibulku, jen o něco kratší. Připravíme si FireWire, ti kdo neznají, jedná se o nerez ohebný grilovací špíz. Cibulku srolujte společně s vepřovým a napíchněme na špíz. Opakujte proces, dokud není vše na jehle.
Nyní marinování. To je důvod jeden z důvodů proč použít ohebný špíz. Do mrazícího sáčku, či zip sáčku nalijeme 2 dc sojové omáčky, 1dc rýžového octu, přidáme zbytek jarní cibulky a též 3 tenké plátky zázvoru. Směs v sáčku promícháme, vložíme stočený naplněný špíz a necháme marinovat 24 h. Jehla má oblý hrot, takže se sáček nepropíchne, který rovněž ani na grilu nepálí. Po vytažení z lednice můžete opláchněte maso s jehlou pod tekoucí vodou od marinády a grilujte na cca 180 ° C. Můžete při grilování opět potírat použitou marinovací omáčkou.
Servírujte na talíři s jemně nakrájenou pažitkou a jako příloha může být rýže. Dobrou chuť
Autor: allinkos