30. 6. 2014   |   Recepty

Grilované zázvorovo-pivní uzené s jablečno-křenovým chutney

Suroviny

2kg uzeného

Na marinádu:
0,5 l černého piva (používám krušovice)
šťáva ze dvou citronů
kůra z jednoho citronu
100g zázvoru
hrst čerstvých bylinek - bazalka, tymián, petržel
100 g másla

Na chutney:
4 větší jablka
1 červená cibule
0,5dcl oleje
50g cukru
šťáva z jednoho citronu
100g a více čerstvého křenu
hrst koriandru

Postup přípravy receptu

1. Uzené uvaříme doměkka, necháme vychladnout a naporcujeme.

2. V hrnci smícháme černé pivo, šťávu a kůru z citronů a zredukujeme na polovinu. Sundáme z ohně a přidáme nastrouhaný zázvor, máslo a nasekané bylinky. Maso dáme do marinády a necháme přes noc odležet v lednici.

3. Troubu zapneme na gril na 220°C a grilujeme na mřížce do zlatova, maso průběžně otáčíme.

4. Cibuli si nasekáme najemno a necháme na oleji zesklovatět, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme oloupaná jablka, nakrájená na kostičky, polovinu nastrouhaného křenu a šťávu z citronu, dusíme doměkka.

5. Jablečnou směs necháme vychladnout, vmícháme zbytek křenu a nasekaný koriandr, podáváme s uzeným masem a pečivem.

Autor: Nikina

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz