14. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaný ananas

Suroviny

1 velký ananas,
150ml čirého kokosového likéru,
120g hnědého cukru,
šlehačka,
zmrzlina,
skořice...atd.

Postup přípravy receptu

Ananas rozrojíme, odstraníme dřevnatou středovou část. Odkrájíme kraje a nakrájíme na max. 0,5cm tlusté plátky. Pokud ananas budeme grilovat naložíme ho na hodinu do důkladně promíchaného cukru a likéru. Poté jej za občasného potírání grilujeme. Budeme-li ho péci v troubě, taktéž ho naložíme a po hodině(klidně i noci) ho pokládáme na pečící papír. Pečeme na 200°, v průběhu pečení ho min. jednou otočíme a několikrát potřeme. Podáváme jej teplý se zmrzlinou nebo šlehačkou. Můžeme posypat skořicí.

Autor: --ReNi--

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz