Suroviny
2 banány
1 balíček skořicového cukru
4 PL medu
1 PL rozpuštěného másla
1 pomeranč
vanilková zmrzlina
máta a proužek pomerančové kůry na ozdobu
Postup přípravy receptu
Banány oloupeme a podélně rozřízneme. Potřeme medem a posypeme skořicovým cukrem. Necháme 5 minut odležet.
Zatím si omyjeme pomeranč,nastrouháme asi 1/2 KL kůry. Pomeranč rozpůlíme, vymačkáme šťávu, smícháme s kůrou zbylým medem a rozpuštěným máslem. Rozmícháme v ohnivzdorné nádobě, kterou si dáme do blízkosti grilu, aby byla omáčka teplá.
Banány dáme na gril a grilujeme po každé straně asi 3 minuty.(Záleží na síle banánu a intenzitě tepla).
Přendáme na talíř, přelijeme teplou omáčkou a přidáme zmrzlinu. Dozdobíme proužkem kůry a lístky máty.
Autor: Dooga