Suroviny
1 velký lilek
4 plátky mořské tresky
olivový olej podle potřeby
šťáva z jednoho citronu
hrubá mořská sůl
česrtvě mletý pepř
čerstvé bylinky : petrželka, libeček, tymián
1jarní cibulka
máslo
Postup přípravy receptu
Lilek omyjeme, vydlabeme dužinu, kteoru pokrájíme na kostičky a necháme ji chvíli vypotit. Lilek vytřeme kuchyňskou utěrkou do sucha, vložíme kousky pokrájené dužiny z lilku. Na tuto náplň vložíme kousky mořské tresky. Osolíme , opepříme, zakapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a posypeme nasekanými bylinkami . Na rošt vlžíme lilky s rybkou, zakapeme olivovým olejem a grilujeme, Když se nám zdá rybka v lilku upečená, poklademe ji plátky omytých rajčat, kousky natě z jarní cibulky a ještě chvilku grilujeme. Ke konci grilování dáme na lilek s rybkou plátky másla a necháme rozehřát. Podáváme s novým bramborem a salátem nebo jen se salátem.
Autor: Ivana Černá