19. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaný lilek, plněný mořskou treskou a bylinkami

25 min

Střední

Suroviny


1 velký lilek
4 plátky mořské tresky
olivový olej podle potřeby
šťáva z jednoho citronu
hrubá mořská sůl
česrtvě mletý pepř
čerstvé bylinky : petrželka, libeček, tymián
1jarní cibulka
máslo

Postup přípravy receptu

Lilek omyjeme, vydlabeme dužinu, kteoru pokrájíme na kostičky a necháme ji chvíli vypotit. Lilek vytřeme kuchyňskou utěrkou do sucha, vložíme kousky pokrájené dužiny z lilku. Na tuto náplň vložíme kousky mořské tresky. Osolíme , opepříme, zakapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a posypeme nasekanými bylinkami . Na rošt vlžíme lilky s rybkou, zakapeme olivovým olejem a grilujeme, Když se nám zdá rybka v lilku upečená, poklademe ji plátky omytých rajčat, kousky natě z jarní cibulky a ještě chvilku grilujeme. Ke konci grilování dáme na lilek s rybkou plátky másla a necháme rozehřát. Podáváme s novým bramborem a salátem nebo jen se salátem.

Autor: Ivana Černá

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz