Suroviny
1 filet z lososa, nebo většího pstruha, citrón.
Grilovací směs: 2 lžíce sluncem sušených rajčat, 8 velkých stroužků česneku, 4 lžíce pokrájené petrželky, 60 ml olivového oleje, 1 kávová lžička soli.
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience grilovací směsi umixujeme ponorným mixerem a dáme přes noc odpočinout do lednice.
Druhý den nařízneme lososa po délce, ale neprořízneme kůži. Do řezu vpravíme asi polovinu grilovací směsi, na porce dáme plátek citrónu a necháme chvíli odležet.
Grilujeme přiklopené, buď přímo na naolejované mřížce, kůží dolů a po asi 10 - 15 minutách potřeme rybu zbytkem grilovací směsi, a grilujeme dál, až se maso pod vidličkou rozpadá.
Druhá varianta je namočit cedrové prkýnko na dvě hodiny do vody a rybu grilovat na něm. Krásně to kouří pod poklicí, ryba dostane tu "navoněnou" chuť a navíc nemá tendenci propadnout roštem.
K tomu zelené fazolky s ořechy, nebo chřest s ořechy, recepty přidávám, a bramborové placičky-rosti, recept, a dobrý, už tu je.
Autor: Drobek