Suroviny
1 větší patizon
2 vejce
hladká mouka podle hustoty těstíčka
4 žampiony nebo jiné houby
pepř
sůl
strouhaný sýr na posypání /parmazán/
uzená paprika
petrželka, libeček
sójová omáčka /nebo jiné oblíbené koření/
Postup přípravy receptu
Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. V misce smícháme mouku /solamyl/ sůl, pepř, žampiony, nasekané na kousky. Vmícháme vejce, sójovou omáčku, nadrcené bylinky a uzenou sypkou papriku. Uděláme si těstíčko hustší konzistence. Vypocené plátky patizonu potřeme napovrchu houbovým těstéčkem. Poklademe na plech s pečícím papírem a zbylé těstíčko poklademe do otvorů, které zůstaly po odstranění zrníček. Dáme zapéci na 180 stupňů do předehřáté trouby pod gril doměkka. Ke konci upečení posypeme plátky strouhaným sýrem /parmazánem /, dokud se sýr nerozpeče. Podáváme s pečeným bramborem nebo s pečivem.
Autor: Ivana Černá