Suroviny
1 mladá cuketa
12 koktejlových rajčátek
3 cibule
3 papriky
8 pěkných žampionů
olej na grilování zeleniny
Dresing:
300 g zakysané smetany
50 g majolky
2 stroužky česneku
1 kávová lžička kari koření
2 lžíce petrželové nati
mletý pepř, sůl, pár kapek citronové šťávy
Postup přípravy receptu
Zeleninu ogrilujeme na troše oleje, nakrájíme na kousky odpovídající soustům a pak lehce osolíme.
V misce zamícháme všechny suroviny včetně nasekaných bylinek a nastrouhaný česnek. Pak ochutnáme a případně ještě dochutíme solí nebo citronovou šťávou.
Do skleniček postupně skládáme různé druhy ogrilované zeleniny a na každou vrstvu nalijeme lžičku dresingem. Končíme dresingem, který ještě dozdobíme snítkou petrželky. Vychladíme a podáváme.
Autor: Daniela Svobodová