31. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaný sladkokyselý lilek s mátou

20 min

Nízká

Suroviny

1 větší lilek
2PL olivového oleje
5 stroužků česneku
150ml bílého vinného octa
4 lžíce cukru
sůl, pepř
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

Na oleji zpěníme na plátky nakrájený česnek, přidáme ocet a cukr a nálev svaříme zhruba na polovinu. Osolíme, přidáme čerstvé mletý pepř a necháme zchladnout. Vmícháme nasekanou mátu.
Lilek nakrájíme na plátky asi 0,5cm silné a nasucho je ogrilujeme z obou stran. Horký lilek přendáme do mísy a zalijeme nálevem. Můžeme jíst teplé, ale výborný je i druhý den, proleželý v ledničce...

Autor: Danča

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz