Suroviny
1 balení hermelínu určeného na grilování (je na 4 porce)
Grilovací koření (je přiloženo u balení a je dobré, jinak klidně vlastní koření)
Čerstvé bylinky dle chuti – (já dala bazalku, pažitku)
Vařené brambory
Sůl,
Mletý kmín
Pepř
1 PL oleje (nejlépe slunečnicový)
Alobal
Postup přípravy receptu
Hermelín (počet dle strávníků) „rozplácneme“ dlaní na silnější placku, aby popraskal. V misce smícháme grilovací koření s olejem (já dělala jen 2 porce, takže jsem dala jen půlku sáčku s kořením), nadrobno posekané bylinky. Pečlivě v něm hermelín obalíme i po bocích a necháme aspoň 2 hodiny odležet a pravidelně obracíme.
Rozpálíme gril (já mám kompaktní). Mezitím si odstřihneme tak velké kusy alobalu, aby se daly pořádně zabalit jak hermelíny, tak i brambory.
Brambory nakrájíme na silnější plátky, v misce je okořeníme solí, pepřem, kmínem a pěkně promícháme. Na alobal doprostřed dáme sýr, okolo naklademe plátky brambor a zakápneme zbytkem olejové marinády s kořením a bylinkami. Pevně uzavřeme, aby nic nevyteklo. Pokud se objeví mezera, je možné přiložit ještě alobal, ale pak musíme počítat s delší dobou grilování.
Gril uzavřeme a grilujeme po každé straně cca 15 minut, stupeň 4 (musíme „poslouchat“ vlastní gril a jaké máme zkušenosti).
Opatrně balíček otevřeme – pálí!! A vyklopíme na talíř. Já to udělala tak, že jsem si balíček položila na talíř, opatrně otevřela a druhým talířem jsem obsah vyklopila, takže nic nevyteklo a nerozteklo se.
Podáváme se zeleninou, saláty apod.
Autor: ladka staffen