Suroviny
Na salsu:
5 rajčat
1 červená cibule
2 PL olivového oleje
1 lžička třtinového cukru
1 chilli paprička
několik snítek čerstvé bazalky
šťáva z jedné limetky
sůl podle chuti
4 párky nebo klobásy
4 bagety
100 ml zakysané smetany
Postup přípravy receptu
Omytá rajčata pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme nasekaná rajčata, cukr, šťávu z limetky, sušenou nebo čerstvou chilli papričku a sůl.
Vše promícháme a dusíme cca 10 minut. Ochutíme čerstvou bazalkou. Tuto směs rozmixujeme tyčovým mixerem. (můžeme mixovat jen nahrubo s malými kousky).
Párky nebo klobásy pokrájíme na povrchu a dáme v troubě na 200 stupňů pod gril zezlátnout. Servírujeme v rozkrojené bagetě, kterou jsme nechali také chvíli pod grilem. Bagetu potřeme rajčatovou salsou, poklademe grilovanou uzeninou, pokapeme zakysanou smetanou a lehce ochutíme chilli papričkou.
Autor: Ivana Černá