Suroviny
3/4 kg mletého hovězího masa (na 6 porcí)
1/2 svazku čerstvé plocholisté petrželové natě
1/2 svazku čerstvé koriandrové natě
6 plátků uzené slaniny
čerstvě mletá hrubozrnná mořská sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev
bílá cibule
nakládané pikantní okurky
Dijonská majonéza
hustý kečup
6 plátků sýru Chedar
1/2 hlávky ledového salátu
Postup přípravy receptu
Hovězí mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu. Nakrájíme si najemno bílou cibuli, pikantní okurky na plátky, rajčata na plátky a ledový salát na nudličky a sýr. Rozpálíme si dobře gril. Z hovězího masa vytvoříme za pomoci kovové formičky 6 pevných masových placek vysokých 2 cm. Vložíme špekem potřený rošt rozpáleného grilu a velmi zprudka opečeme z obou stran cca 5 minut z každé strany. Na každou porci masa položíme plátek sýru. V tuto dobu si opečeme do křupava i plátky uzené slaniny. Rozřízlé burgrové bulky opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu. Spodní část bulky potřeme bohatě Dijonskou majonézou, bohatě posypeme nasekanou bílou cibulí, plátky pikantních okurek a bohatě posypeme nudličkami nakrájeného ledového salátu. Z grilu přendáme roztaveným sýrem ozdobené maso, poklademe tenkými plátky rajčete, plátkem opečené křupavé slaniny a přiklopíme horní části bulky, kterou jsme z vnitřní strany potřeli hustým kečupem. Věřte, že maso je neuvěřitelně lahodné a šťavnaté a zamilují si jej i odpůrci jakýchkoliv burgrů.
Autor: Colombo65