Suroviny
2 ks grilovacích žebírek
marináda:
100ml oleje
3PL balzamikového octa
sůl, pepř
šťáva a kůra z poloviny citronu
1PL třtinového cukru
dresink: (foto č.3)
200g bílého jogurtu
1PL majonézy
sůl, pepř
nasekaná máta
citronová šťáva a trochu nastrouhané kůry z druhé půlky citronu
Postup přípravy receptu
Grilovací žebírka nařízneme do "hřebínku" (viz. foto). Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do ní nejméně na 24 hodin naložíme.
Asi 2 hodiny před grilováním vyjmeme maso z lednice a necháme při pokojové teplotě. Poté grilujeme na středním žáru zhruba 10 minut po každé straně.
Podáváme s dresinkem, který připravíme smícháním všech ingrediencí a s čerstvou či grilovanou zeleninou.
Autor: Danča