Suroviny
1 menší kachna
100 ml brandy, mořská sůl
čerstvě mletý pepř
1 svazek jarní cibulky
uzená paprika
med
Postup přípravy receptu
Kachnu je třeba si předpřipravit dva dny předem. Výsledkek za to stojí.
Kachnu spaříme ve slané vodě a dáme do lednice či jiné chladné místo. Po 48 hodin ji v několikahodinových intervalech dál pak potíráme směsí z koňaku, medu a soli a uzené papriky. Až tehdy je kachna připravená na gril
Aby nám do ohně nevytekla všechna výborná šťáva, použijeme na grilování středně velký pekáček. Pozvolna grilujeme po dobu 60 minut, dál ale až do chvíle, než bude kůžička krásně a dozlatova křupavá.
Poznámka :
Dávám dobu grilování, ale celkově je příprava 48 hodin + 60 minut někdy i déle, aby doba přípravy byla v pořádku.
Autor: Ivana Černá