26. 8. 2014   |   Recepty

Kotlety na jablíčkách a hořčici

30 min

Střední

Suroviny

4 vepřové kotlety
2 PL dijonské hořčice
2 jablka
1 lžička másla
sůl
pepř
olej
česnek
bylinky

Postup přípravy receptu

Kotlety kuchyňsky upravíme a zlehka naklepeme. Osolíme, posypeme bylinkami a očesnekujeme. K masu přidáme omytá a pokrájená jablka. Připravíme si hlubší pánev, kde maso s jablky z obou stran zprudka opečeme, aby se nám maso pěkně zatáhlo a udělala se nám křupavá kůrka.

Opečené kotlety vyndáme stranou z pánve. Do výpeku po masu s jablky přidáme dvě lžíce hořčice a zamícháme. Pro zjemnění vložíme lžičku másla. Výpek dál uchováváme v teple.

Kotlety dáme na gril grilovat z obou stran dozlatova a doměkka a podáváme s jemným výpekem z hořčice a bramborem.

Autor: Ivana Černá

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz