Suroviny
4 vepřové kotlety
2 PL dijonské hořčice
2 jablka
1 lžička másla
sůl
pepř
olej
česnek
bylinky
Postup přípravy receptu
Kotlety kuchyňsky upravíme a zlehka naklepeme. Osolíme, posypeme bylinkami a očesnekujeme. K masu přidáme omytá a pokrájená jablka. Připravíme si hlubší pánev, kde maso s jablky z obou stran zprudka opečeme, aby se nám maso pěkně zatáhlo a udělala se nám křupavá kůrka.
Opečené kotlety vyndáme stranou z pánve. Do výpeku po masu s jablky přidáme dvě lžíce hořčice a zamícháme. Pro zjemnění vložíme lžičku másla. Výpek dál uchováváme v teple.
Kotlety dáme na gril grilovat z obou stran dozlatova a doměkka a podáváme s jemným výpekem z hořčice a bramborem.
Autor: Ivana Černá